-αν- Αρχική Σελίδα

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

" Στο μυαλό είναι ο στόχος..το νου σου ε;"

Στις 3 του Οκτώβρη του 1993 σε ηλικία 53 μόλις ετών (1/6/1940)  η Κατερίνα αποφάσισε να "νικήσει" μια και καλή τους δαίμονες της...με χάπια και αλκοόλ έβαλε τέρμα στην ζωή της αφήνοντας πίσω της τον άντρα της Παύλο Τάσιο, σκηνοθέτη, μερικών καλών σήριαλ και πολλών υπέροχων ταινιών μεταξύ των οποίων και την "ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ" που μας εξιστορεί για τον Κοεμτζή (λαικού γνήσιου μάγκα, που καθάρισε έναν μπάτσο εν μέσω δικτατορίας για μια "παραγγελιά"), την κόρη της  Μυρτώ και ένα σπουδαίο ποιητικό έργο.


Ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της στον θίασο του ευγενέστερου των Ηθοποιών, του αξέχαστου Ντίνου Ηλιόπουλου, το 1961. Έπαιξε σε πολλές ταινίες, κυρίως δεύτερους ρόλους, και βραβευμένη με το βραβείο Α Γυναικείου Ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1977 για την ερμηνεία της στην ταινία του συζύγου της Παύλου Τάσιου "ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΕΠΟΝΙ"...

Υπονοια (Κατερινα Γωγου) - Στο μυαλο ειναι ο στοχος



Αντιγράφω απ' την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ 

Φιλμογραφία

Πρωταγωνίστρια


Υπόλοιπη φιλμογραφία

Βιβλία της Κατερίνας Γώγου

Εν ζωή

  • Τρία κλικ αριστερά, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1η έκδοση 1978
Μεταφράστηκε στα Αγγλικά ("Three clicks left") από τον Jack Hirschman και κυκλοφόρησε στην Αμερική to 1983, από τις εκδόσεις "Night Horn Books" του San Francisco. (Night Horn Books, 495 Ellis Str., Box 1156, San Francisco, CA 94102)
  • Ιδιώνυμο, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1η έκδοση 1980
  • Το ξύλινο παλτό, Εκδόσεις Καστανιώτη, ISBN 960-03-0292-8, 1η έκδοση 1982
  • Απόντες, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1η έκδοση 1986
  • Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1η έκδοση 1988
  • Νόστος, Εκδόσεις Λιβάνη, 1η έκδοση 1990 - Εκδόσεις Καστανιώτη, 2η έκδοση 2004

Μεταθανάτιες κυκλοφορίες

Βιβλία για την Κατερίνα Γώγο

Βιργινία Σπυράτου: Κατερίνα Γώγου: Έρωτας Θανάτου, Εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος, 1η έκδοση 2007

Δισκογραφία

Ποιήματα από ήδη εκδοθέντα βιβλία της χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία του (πρώην συζύγου της) Παύλου Τάσσιου "Παραγγελιά" (με υπόθεση βασισμένη στην ιστορία του Νίκου Κοεμτζή). Η μουσική της ταινίας, που έγραψε ο (μετέπειτα διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος) Κυριάκος Σφέτσας και επένδυσε τα εν λόγω ποιήματα, κυκλοφόρησε σε δίσκο (ΕΜΙ-1981) με τίτλο "ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ". Λίγο μετά το θάνατό της η EMI-Minos κυκλοφόρησε το δίσκο "ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ" σε CD (remastered ADD) το 1995. Κυκλοφόρησε σε CD και το 2006 (σε περιορισμένα αντίτυπα) στη σειρά "Αποκλειστικές Επανεκδόσεις" των "Metropolis".

Και μην ξεχνάς ..." Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. 
Στο μυαλό είναι ο Στόχος 
                                                      το νου σου ε;  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου