-αν- Αρχική Σελίδα

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις φασιστών, ευχάριστο δεν λέω, αλλά;; Λύθηκε κανένα πρόβλημα;

28 Σεπτέμβρη του 2013...Μέρα που το Αντόνι φιλοξένησε για ακόμα μια φορά την Τρόικα στην γιάφκα του Μαξίμου με σκοπό να σχεδιάσουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Λαού και λίγες ώρες πριν πετάξει για Αμέρικα, σε μια, είναι αλήθεια, εντυπωσιακή κίνηση, συνέλαβε κομμάτι της φασιστικής σέχτας, των υπανθρώπων της Χρυσής Αυγής.


Δεν θα μπω στην διαδικασία να καταγράψω τι νομίζω ότι κρύβεται πίσω απ τις συλλήψεις..Υπάρχουν διάφορες απόψεις που είτε προέρχονται απ τα δεξιά είτε απ τα αριστερά είτε απ το α/α και αναρχικό χώρο, περιέχουν ψήγματα αλήθειας ή έστω λογικής ανάλυσης. 

Η ηδονική στιγμή του να βλέπεις τους τραμπούκους να οδηγούνται, σιδεροδέσμιοι, στον φυσικό τους χώρο ΔΕΝ πρέπει να εφησυχάζει  κανέναν μας σε όποιον χώρο κι αν ανήκει.

Ο Φασισμός ήταν, είναι και θα είναι, ο σκληρός βραχίονας τους αστικού, καπιταλιστικού μορφώματος.

Ο Μπρεχτ έλεγε ότι ο φασισμός είναι η πιο ακραία και σκληρή έκφραση του καπιταλισμού, και μόνο αν αντιμετωπιστεί ως τέτοιος, ίσως υπάρξει ελπίδα να σκοτώσουμε την, κατά τον Μπρέχτ πάλι, την σκύλα που γεννά το τέρας.

Οι όψιμοι αντιφασίστες, που μέχρι χτες θεωρούσαν ότι μια "σοβαρή" Χρυσή Αυγή μπορεί να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία και το Πα.Σο.Κ, συνεχίζουν το "έργο" τους. Κι αυτοί είναι πολύ πιο επικίνδυνοι απ τον εκτελεστικό βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης που κυβερνά.

Οι πασιφιστές και όλοι όσοι εξομοιώνουν τους  Λαικούς Αγώνες με την συμμορίτικη και τραμπούκικη βία της Χρυσής Αυγής (η οποία δεν δρα αυτόνομα αλλά κατόπιν άνωθεν εντολών) είναι οι ίδιοι άνθρωποι που "αύριο" θα αποζητήσουν ιδιώνυμα προς χάριν της τάξης και της ασφάλειας. 

Οι Αριστεροί και Αριστερούληδες κάθε τάσης θα προσπαθήσουν να οικειοποιηθούν τον αντιφασιστικό αγώνα και να μαντρώσουν στα κομματικά τους μαντριά μερίδα, όσων προσπάθησαν με πράξεις ή με τον Λόγο τους να πολεμήσουν όχι μόνο τον φανερό αλλά και τον υφέρπον φασισμό, και να εξυπηρετήσουν την εξουσιαστική τους ανάγκη...

Δεν ανακαλύπτω την Αμερική...σημειώνω μόνο την αγωνία μου...
Ο Αγώνας ήταν πάντα και πρέπει να συνεχίσει να είναι πολυμέτωπος. Δεν κόπηκε κανένα κεφάλι της Λερναίας Ύδρας. Κι αν κόπηκε δεν καυτηριάστηκε για να μην βγει και πάλι διπλό αυτήν την φορά...

"Καμία κυβέρνηση δεν πολεμά τον φασισμό για να 

τον καταστρέψει. Όταν η αστική τάξη βλέπει ότι η 

εξουσία γλιστράει από τα χέρια της, τον ανακαλεί για 

να διατηρήσει τα προνόμιά της." 

Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου