-αν- Αρχική Σελίδα

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή Κουφοντίνα με αφορμή την "δημόσια" εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού

 "Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ", στην 10η σελίδα της σημερινής έντυπης έκδοσής της, δημοσιεύει επιστολή του "Λουκά" κατά κόσμον Δημήτρη Κουφοντίνα, με χτεσινή ημερομηνία, μετά την παραληρηματική επιστολή του "ψηλού" ή "Λάμπρου", κατά κόσμον Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στην "Ελευθεροτυπία"  με αφορμή την "δημόσια" εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την εξαφάνισή του απ τις φυλακές.
Και οι δύο επιστολές, γραμμένες με διαφορετικό ύφος και, κυρίως, ήθος, δείχνουν, προς τα έξω τουλάχιστον, τις σημαντικές διαφοροποιήσεις και την ρήξη που έχει επέλθει πια στις σχέσεις των μελών της σημαντικότερης, μεταπολεμικής, οργάνωσης ένοπλης πάλης.


«Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής.
Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της. Τα τελευταία χρόνια όμως στη χώρα μας στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης, αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.
Η κάθε προσωπική επιλογή σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία. Και το κίνημα, στην ώρα του, θα αξιολογήσει τις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.
Εγώ, όμως, σήμερα, από τη δική μου μεριά, οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.
Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για την φάρσα της ιστορίας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου