-αν- Αρχική Σελίδα

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Ο πιο φτωχός Πρόεδρος Δημοκρατίας του Κόσμου


 Ο κύριος που βγαίνει με δυσκολία από τον παλιό «Σκαραβαίο» είναι αγρότης και πρώην αντάρτης των "Τουπαμάρος" (αριστερό αντάρτικο κίνημα). Είναι ο  πρόεδρος της Ουραγουάης, Χοσέ Μουχίκα. Η  αξία του αυτοκινήτου  είναι, μόλις, 1.945 δολάρια και είναι η μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.
Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!
Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι, ενώ ο μηνιαίος μισθός του είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας!
Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Αυτά συμβαίνουν στις "τριτοκοσμικές" λατινοαμερικάνικες χώρες. Γιατί εδώ....εδώ στην "κοιτίδα" του πολιτισμού έχουμε για κυβερνήτες όλους όσοι έχουν φέρει τον λαό στην εξαθλίωση και όχι μόνο αυτό. Ξαναβγάζουμε  τις ίδιες πολιτικές και συμπληρώνουμε και λίγο με ασπόνδυλα νεοναζιστικά ανθρωποειδή για να "δέσει το γλυκό"...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου