-αν- Αρχική Σελίδα

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Quo Vantis?

Έχουμε και λέμε. Το Μέρκελ και το κάθε Μέρκελ δεν είναι η αιτία αλλά η αφορμή. Η αφορμή για να κατέβει ο κόσμος στον δρόμο και να διαδηλώσει, δυναμικά ενάντια, όχι σε πρόσωπα αλλά, σε πολιτικές, στο σύστημα, στην εξαθλίωσή του.
Αντ'  αυτού τι;
Μια ακόμα άνευρη. άτονη διαδήλωση, από μερικές χιλιάδες ψηφοφόρων, συντεταγμένη κάτω απ΄την "σημαία" του όποιου κομματικού χώρου και μερικές εκατοντάδες "τρελούς Γαλάτες" να προσπαθούν να ξεσηκώσουν όλους τους φοβικούς ενάντια σ αυτό που τρώει την σάρκα τους.
Αλλά φευ. Οι φοβικοί παραμένουν φοβικοί και οι Γαλάτες χαρακτηρίζονται, όπως  πάντα, μπαχαλάκηδες, κωλόπαιδα, προβοκάτορες, χουλιγκάνια κτλ.
Ok. Δεν λέω είναι ωραίος ο καναπές. Είναι βολικό να βγάζει άλλος το φίδι απ΄την τρύπα ή να προσπαθεί τουλάχιστον. Αλλά κάποια στιγμή δεν πρέπει να πάρει ο καθένας από μας την ζωή του στα ΔΙΚΑ του χέρια κι όχι να περιμένει απ΄το σύστημα να του προσφέρει αυτά που νομίζει ότι αξίζει;
Όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο περιμένουμε "ηγέτες" που θα μας οδηγήσουν σ' ένα καλύτερο αύριο, όσο δεν ερχόμαστε σε ουσιαστική σύγκρουση με το σύστημα τόσο  θα γινόμαστε νερό στο μύλο τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου