-αν- Αρχική Σελίδα

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σπ. Κλαδάς: Κανένας νομικός λόγος για την εξέταση της λίστας Λαγκάρντ

Κόλαφος κατά νυν προέδρου του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη όσο και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση Λαγκάρντ αποτελούν τα όσα ανέφερε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σπύρος Κλαδάς.
«Η κ. Λαγκάρντ παρέδωσε ονόματα. Η χώρα είχε υποχρέωση να αξιολογήσει τα στοιχεία. Η λίστα είναι η αρχή ελέγχου που θα οδηγούσε ενδεχομένως σε ενδελεχή έρευνα. Η έρευνα που θα ετελείτο -και ο φορολογικός έλεγχος που θα γινόταν- θα νομιμοποιούσε την πληροφορία και θα προκαλούσε φορολογικά έσοδα, να έρθουν χρήματα στα ταμεία του κράτους» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Διώτης όσο και ο κ. Βενιζέλος έχουν υποστηρίξει ότι ως προϊόν υποκλοπής, η λίστα δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί νομίμως σε κανένα δικαστήριο.
Μάλιστα ο κ. Κλαδάς εξέφρασε την έκπληξή του για την τήρηση άτυπων διαδικασιών σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση. «Η ενασχόληση κάποιου με ένα αρχείο, το οποίο δεν έχει μπει με τη σωστή διαδικασία αλλά ατύπως, θα έλεγα πως αυτή από μόνη της είναι ύποπτη» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για «αντιφάσεις που ξεκίνησαν» επισημαίνοντας τα εξής: «Ο κ. Καπελέρης κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών ότι η λίστα τού παραδόθηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στα τέλη 2010 με αρχές του 2011. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει στην επιστολή του την άνοιξη του 2010. Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά από τις αντιφάσεις αυτές», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Αναδημοσίευση από : Το Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου