-αν- Αρχική Σελίδα

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Προσβολή θρησκευτικού συναισθήματος ;

Προσωπικά είμαι άθεος. Οι κάθε λογής θρησκείες μου είναι από αδιάφορες εως απεχθείς, ανάλογα με τον βαθμό ανελευθερίας τους. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα και είδα ένα μικρό μέρος, απ΄την ταινία που έκανε τους ισλαμιστές έξαλλους επειδή προσέβαλε το θρησκευτικό τους συνάισθημα. Ένοιωσα την ίδια απέχθεια μ΄αυτούς. Για διαφορετικούς λόγους όμως. Τόσο κακογυρισμένη ταινία έχω να δω απ΄τις ελληνικές video ταινίες της δεκαετίας του '80.
Οι αντιδράσεις των ισλαμιστών, αναμενόμενες. Αλλά το βάρβαρο των πράξεων τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμμιά περίπτωση.
Όπως δεν μπορούσα να δικαιολογήσω τις αντιδράσεις των χριστιανών φονταμεταλιστών που μπούκαραν σε κινηματογράφους, και με σταυρούς έσκιζαν οθόνες και κοπανούσαν θεατές το 1988, όταν παιζόταν στις αίθουσες η τανία του Σκορτζέζε "Ο τελευταίος πειρασμός" απ το βιβλίο του μέγιστου, κατ΄εμέ Καζαντζάκη.
Θα μου πεις..."ρε φίλε είναι το ίδιο να σκοτώνεται κόσμος με το να σκίζονται οθόνες;"
Ο τραμπουκισμός είναι εμετεικός, είτε υπάρχει απώλεια ζωής είτε όχι.
Το δυστύχημα είναι ότι οι εμπλεκόμενοι, γίνονται, χωρίς να το ξέρουν, ενεργούμενα και χρησιμοποιούνται ως "στρατός"για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τρίτων και σίγουρα όχι της πίστης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου