-αν- Αρχική Σελίδα

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική Πανελλαδική Απεργία

Τετάρτη 26 του Σεπτέμβρη θα πραγαμτοποιηθεί ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (όταν λέμε γενική εννοούμε ΓΕΝΙΚΗ , κουφάλα απεργοσπάστη) όλου του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή της Τρόικας εσωτερικού (ΝΔ - ΠαΣοΚ - ΔημΑρ) που επιβάλλει στον Λαό για να ικανοποιήσει την δίψα για αίμα της Τρόικας εξωτερικού.
Στα πλάισια του "εκδημοκρατισμού" των πραιτωριανών, λένε, ότι θα περιορίσουν την χρήση χημικών (δεν τους έπιασε καμμιά πρεμούρα για την υγεία μας απλώς τους τελέιωσαν τα ληγμένα και δεν έχουν φράγκα για καινούργια) και θα χρησιμοποιήσουν τον "ηρωικό" ΑΙΑΝΤΑ (υδροφόρα, ειδικά σχεδιασμένη για καταστολή κινητοποιήσεων).

Πάντως, καλού κακού, όποιοι από μας πάμε στην συγκέντρωση, καλό θα είναι  να έχουμε μαζί μας:
 α) Μάσκα Θαλάσσης ( κλείνει αεροστεγώς μάτια και μύτη και προστατεύει απ΄τα χημικά)
 β) Χειρουργική μάσκα. Μπορείτε να την βρείτε σε φαρμακεία με ελάχιστο κόστος και προστατεύει   μύτη και στόμα.
 γ) Οι πιο "θερμοκέφαλοι" ας έχουν μαζί τους το κράνος και το (ενισχυμένο) μπουφάν της μηχανής τους. 

Όποιος εκτεθεί σε χημικά, καλό θα είναι να μην τρίβει τα μάτια του. Χειροτερεύει την κατάστασή του. Τα μάτια ανακουφίζονται με κολλύριο ή με διάλυμα αντιόξινου για το στομάχι (μαλόξ) και νερό.
Αρχικά είναι δυσάρεστη η επαφή του διαλύματος με τα μάτια αλλά η ανακούφιση είναι άμεση και σημαντική.
Αν υπάρξει εισπνοή χημικών, προσπάθησε να μην καταπιείς. Ξέπλυνε μάτια και στόμα με άφθονο νερό και προσπάθησε να βήξεις(όχι ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια) και να φτύσεις.
Το δέρμα ανακουφίζεται με διάλυμα νερού και σόδας.
 Με την επιστροφή στο σπίτι, παπούται και ρούχα ΔΕΝ τα φέρνουμε σε επαφή με χαλιά, καρέκλες άλλα ρούχα και τα πλένουμε πολύ καλά. Κι εμείς κάνουμε μπάνιο με άφθονη σαπουνάδα και τρίβουμε πολύ καλά κάθε σημείο του σώματος που ήρθε σε επαφή με τα χημικά.
Παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε , κραγιον, βαζελίνη, κρέμες και χυμό λεμονιού για να προφυλαχθούμε απ τα χημικά.Όσο τα χημικά ήταν αλκαλικής σύνθεσης αυτός ο τόπος ήταν αποτελεσματικός. Τώρα που τα χημικά είναι όξινα, η χρήση των παραπάνω επιδεινώνουν την κατάσταση.

Καλή και δυναμική Απεργία. (Και κάποια στιγμή να κοπούν οι 24ώρες κι ας αποφασιστεί μια ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Να παραλύσουν τα πάντα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου