-αν- Αρχική Σελίδα

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση ΑΜΕΑ στην Ομόνοια

Κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης κάνουν αυτήν την ώρα οι ΑΜΕΑ στην Ομόνοια.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση :

«Τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους, οι συμπολίτες μας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ομονοίας και στου δρόμους της Αθήνας θα διατρανώσουν ότι τα άτομα με αναπηρία και τα προβλήματα τους δεν προσφέρονται για δημαγωγική, κοινωνική και πολιτική διαπόμπευση. Οι Ελληνίδες και Έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία.

Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με πολιτικές αποδιοργάνωσης αντί αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με πολιτικές που καταργούν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που λάμβαναν μέχρι σήμερα, όπως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, επιδότησης ενοικίου, ευνοϊκών στεγαστικών δανείων κ.λπ.

Η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους εξαρτάται άμεσα από τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες.

Η δραματική αυτή εικόνα συμπληρώνεται με τις ανεπαρκείς πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία. Αυτό το ζοφερό σκηνικό σε συνδυασμό με τη διαρκή λήψη επαχθών δημοσιονομικών μέτρων οδηγεί σε κοινωνική ευθανασία την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Τα χρονικά περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής των ατόμων με αναπηρία είναι πλέον περιορισμένα. Η κοινωνική ευθανασία αυτών και των οικογενειών τους δεν αποτελεί πλέον σενάριο ούτε σχήμα λόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου